Skip to content

Yoga

Sinds 2014 ben ik yogalessen gaan volgen bij yogastudio ‘Yoga Libra’ te Arnhem, waarvan Cindy Steegs de eigenaresse is.

Ik merkte in 2021 dat ik een actievere kant op wilde met mijn praktijk, in de vorm van stiltewandelingen, retreats. Alles nog steeds met het oog op verstilling, mindfulness, maar met name dieper in en dichter bij jezelf komen. Mijn gevoel hierin bewoog me ook naar het willen geven van yogalessen. 

De yoga-vormen die ik ontdekte én de wens yoga-lessen te willen geven resulteerden tot het volgen én afronden van een Yin-yoga opleiding bij Pure Energy Yoga (jan-feb 2022) én een Restorative-yoga opleiding bij Arhanta (mei-jun 2022). In juni 2023 heb ik de volledige 200 uurs Yin-yoga opleiding afgerond bij Pure Energy Yoga. Momenteel volg ik bij Poyomi (Waalwijk) een 200 uurs combinatie-opleiding met Easy Vinyasa Power Flow, Kundalini en Yin yoga.

Sinds mei jl. (2022) geef ik op dinsdag- en donderdagavond Yin-yoga lessen binnen yogastudio Yoga Libra, hierboven vermeld.

Per september 2024 start ik met Vinyasa/Kundalini fusion lessen binnen Home of Zen te Arnhem, op de donderdagochtend.

 

Iedereen kan yoga lessen volgen! Of je nou al ervaring met yoga hebt of niet! Elk lichaam is uniek, en een yoga-practice doe je enkel voor jezelf. Je hoeft je dus niet te vergelijken met een ander. Een houding die jij ‘easy-peasy’ vindt, vindt een ander wellicht lastig. En vice versa! De bouw van je skelet, je spieropbouw en je flexibiliteit spelen hierin allemaal een rol. 

Het enige dat je voor yoga nodig hebt is een mat en zin om tijd en aandacht aan jezelf te besteden!

Lijk het je fijn om privé-les van me te krijgen? Ter kennismaking met yoga, of voor vast?

Of heb je een speciale gelegenheid met collega’s, vrienden, familie, etc. en lijkt het je leuk om die met een workshop yin-yoga te vullen (al dan niet met een lekkere lunch)?

Ook die mogelijkheden zijn er! Neem daarvoor via de contactpagina contact met me op, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Yin yoga

Yin yoga is een rustigere vorm van yoga, in tegenstelling tot de meeste vormen van yoga. Bij deze vorm van yoga neem je de tijd om in je lichaam te landen, naar binnen te keren, te verstillen en meer in het hier en nu te zijn.

Ondanks dat het een zachtere vorm van yoga is, kan het zeker intens en uitdagend zijn! Bij Yin yoga worden de houdingen voor langere tijd aangehouden (3-5 minuten minimaal). Dit kan uitdaging geven, weerstand. Uiteindelijk bereik je door het lange aanhouden van de houding diepere lagen in je weefsel.

De nadruk ligt op het stressen van het bindweefsel in ons lichaam. Hierdoor ontstaat op een dieper niveau flexibiliteit en kracht. Tevens zet het je eigen energie ‘op stroom’, waardoor je verandering en/of verbetering t.o.v. je vitaliteit, gezondheid, welzijn en conditie kunt bemerken.

Restorative yoga

Restorative yoga is wellicht de meest ontspannende vorm van yoga. Het betekent letterlijk ‘herstellende’ of ‘vernieuwende’ yoga. Deze vorm van yoga is erop gericht om totale ontspanning van je lichaam en geest te ondersteunen. Door middel van inzet van diverse ondersteunende middelen (props), zoals bijvoorbeeld bolsters, blokken, dekens, kun je volledig ontspannen en alle spierspanning loslaten.

Waar je bij Yin yoga houdingen zeker 3-5 minuten aanhoud, worden de houdingen bij restorative yoga zeker 5-20 minuten aangehouden.

De nadruk ligt, nogmaals, dus op totale ontspanning van spieren, lichaam, maar ook hoofd en geest.